ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

 

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ιδρύθηκε το 2001, μετά την μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου Ηρακλείου (Λ.Τ.Η.) σε Ανώνυμη Εταιρεία με το Ν.2932/2001 (ΦΕΚ.145/Α/27-06-2001). Διοικείται από 11μελες Διοικητικό Συμβούλιο που ορίζεται από την Γενική του Συνέλευση.

 

Περισσότερα... 

  • MEDCRUISE
  • GREEK CRUISE
  • ÎÎΩΣΠÎÎÎÎÎΩΠÎÎÎÎÎÎΣ
  • ÎÎÎÎ¥ÎÎÎÎ - ÎÎÎ


 


ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2010 – 2015:
ΟΡΑΜΑ & ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένα από τα ελληνικά λιμάνια, που έχει χαρακτηριστεί ως λιμάνι εθνικής σημασίας με το Ν.2971/2001, με τον οποίο μετατράπηκαν σε Α.Ε. τα πρώην Λιμενικά Ταμεία των δήμων, τα οποία διαχειρίζονταν τους σημαντικότερους λιμένες της χώρας. Αυτή η σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση έδωσε πολύπλευρες δυνατότητες στα λιμάνια και επέτρεψε στις διοικήσεις των Ο.Λ. να αναλάβουν πρωτοβουλίες, συνδυάζοντας τις υποχρεώσεις μιας «αρχής» με την ευελιξία μιας επιχείρησης.

Η σημερινή διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. ανέλαβε τις τύχες του λιμένος στα μέσα του 2010, σχεδόν, ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και την διάχυση των συνεπειών της στην ελληνική κοινωνία. Από την αρχή έγινε εμφανές ότι, παρά τον χαρακτήρα του λιμένος, ταυτοχρόνως, ως εμπορικό, ακτοπλοϊκό και λιμάνι κρουαζιέρας, δεν θα υπήρχαν οι δυνατότητες για την άσκηση βιώσιμης και άμεσα ανταποδοτικής επενδυτικής πολιτικής, ταυτόχρονα, σε όλες τις δραστηριότητες του.

Σχετικό Αρχείο (Πατήστε ΕΔΩ)

 


 ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 

 

Έργο «ΕΛΙΑ»       «Μίτος της Αριάδνης»
pinakida_elia_300x180_1.jpg       yellow_line.jpg
         
 Φυτά & Βότανα       Έκθεση "EL GRECO"
Picture_1.png        elgreco1.jpg
         
 «ΝΕΩΡΙΑ»        "ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ"
pinakida_neoria_250x100_RGB_WEB_1.jpg       koules2.jpg

  

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου εδώ και μερικά χρόνια αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας. Πεποίθηση της διοίκησης του είναι ότι επιβάλλεται να συμβάλει στην ανάδειξη των ιστορικών και παραγωγικών ιδιαιτεροτήτων της Κρήτης, μέσα από τις "μικρές ιστορίες" των μνημείων και των ανθρώπων της.

Ιστορίες που μπορούν να "ακουμπήσουν" όλες τις αισθήσεις των επισκεπτών μας και να τους δώσουν μια αξέχαστη βιωματική εμπειρία. Δηλαδή να μάθουν, να δουν, αλλά κυρίως να "γευτούν" όσο γίνεται περισσότερα, από τον τόπο, την παλιότερη και σύγχρονη ιστορία του, τους ανθρώπους του, τον πολιτισμό και τους δημιουργούς του, τα προϊόντα και τις γεύσεις του!

Μέσα από μια ενιαία στρατηγική με τον όρο ''Customer Experience Enhancement'' θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε με μικρά και στοχευμένα βήματα στην ιστορικότητα μας, την μοναδικότητα μας, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Ελπίζουμε, ότι με μικρές παρεμβάσεις, θα πετύχουμε να δώσουμε την θετική "πρώτη εντύπωση" και να αφήσουμε την "τελική επίγευση" ενός μοναδικού και αξέχαστου προορισμού!

 

Φωτογραφία της ημέρας

Heraklion Port Passenger Station External East View
You must install Adobe Flash to view this content.
 
You must install Adobe Flash to view this content.

FinalOLH_ARTWORK2.jpg

ΝΕΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Τελετή Αγιασμού των Υδάτων περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Λ.Η. Α.Ε.

  4/1/2016 περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Λ.Η. Α.Ε.

  31/12/2015 περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Λ.Η. Α.Ε.

  28/12/2015 περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Λ.Η. Α.Ε.

  24/12/2015 περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ματαίωση του Διεθνή Δημόσιου διαγωνισμού για το έργο «Παροχή Υπηρεσιών Ασφάλειας – Φύλαξης της Λιμενικής Εγκατάστασης αρμοδιότητας Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. για την εφαρμογή του Κώδικα ISPS 2016» που έχει προκηρυχθεί για τις 16-2-2016

  περισσότερα