Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι,  Πέμπτη 27 Μαίου 2021,  στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ, η Πρόξενος της Μ. Βρετανίας κ. Claire Douglas, την οποία  συνόδευαν η Υποπρόξενος κ. Αριστέα Χουρδάκη του Βρετανικού Υποπροξενείου Κρήτης,  καθώς και η κ. Rachael Weir, Εισαγγελέας του Συνδέσμου Εισαγγελικών  Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ Α.Ε. κ. Μηνάς Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς καθώς και το μέλος του Δ.Σ. κ. Αντώνης Νιθαυριανάκης καλωσόρισαν τις εκπροσώπους του Προξενείου και της Εισαγγελίας της Μ. Βρετανίας, και με την εγκάρδια Κρητική φιλοξενία, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σε τομείς τόσο τουριστικού όσο και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Παπαδάκης και η κ. Douglas συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα συνεργασίας και  εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, θέτοντας προτάσεις με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού με την προσέλκυση περισσότερων Βρετανών επισκεπτών στο νησί μας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον τομέα της κρουαζιέρας με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο λιμάνι του Ηρακλείου ως Home port αλλά και ως υπόδειγμα για την ασφαλή διέλευση των επιβατών - επισκεπτών και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων,  εξυπηρετώντας το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων που θα το  επισκεφθούν.

Η συνάντηση έκλεισε με τον κ. Μηνά Παπαδάκη να προσφέρει στην Πρόξενο κ. Douglas, στην Υποπρόξενο κ. Χουρδάκη και στην  Εισαγγελέα  κ. Weir, αναμνηστικά δώρα,  ως επιστέγασμα του καλού κλίματος που διατηρείται εδώ και χρόνια μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του Γενικού Προξενείου της Μ. Βρετανίας.